98 okt.- In het Papageno Huis werken jongeren in de horeca om de heerlijkste koffie en de beste lunches te serveren. Om jongeren te begeleiden bij hun ontwikkeling is er elke maandag trainingsdag. Deze keer was koekjes bakken het onderwerp van de training.
Goede hygiëne
Want er is meer voor nodig dan meel en boter om lekkere koekjes te maken. Dus wordt ze geleerd wat het belang is van goede hygiëne.
Maar ook welke ingrediënten nodig zijn voor de koekjes en in welke volgorde ze worden samengevoegd. De benodigde keukenapparatuur komt aan bod en het op tijd instellen van het wekkertje.
Zelfstandigheid
Tijdens het hele productieproces worden de jongeren begeleid door medewerkers en vrijwilligers. Zodat ieder in zijn of haar eigen tempo stappen naar meer zelfstandigheid kan zetten.
De één geniet van het mixen, al is het maar om tussendoor te kunnen snoepen van het deeg; de ander gaat voor het hele traject en wil van A tot Z alles zelf doen. Maatwerk qua begeleiding dus: dat is waar Papageno voor staat.
Restaurant
De koekjes worden uiteraard in het restaurant bij de koffie geserveerd, maar zijn ook per zakje verpakt te koop in het winkeltje in het Papageno Huis.