20 febr.-
Bitter, zout, zuur en zoet. Van alle smaken die wij herkennen, vinden wij zoet meestal het lekkerst. Dat is nu zo, maar zo was het ook vroeger al. Behalve fruit was men voor het zoet vooral afhankelijk van de honing die de bijen maakten. Tegenwoordig hebben suiker en andere zoetstoffen de hoofdrol overgenomen, maar wordt honing nog steeds geproduceerd en gewaardeerd.
Linde-, fruitbloesem- en heidehoning; de aanduidingen maken de herkomst duidelijk maar maken ook het verschil in smaak duidelijk. Natuurzuivere honing is weer ieder keer anders. Hoe komt dat?
Na een korte inleiding gaan we, net als bij een wijnproeverij, de smaak van honing onderzoeken en kom je er achter welke honing je het meest aanspreekt. Daarna gaan we kijken naar de makers van de honing: de bijen. We gaan op stap naar de bijenstand Het Biezembos (dicht bij het Zwembad De Biezem) voor een spoedcursus imkeren.
Bron en foto: Volksuniversiteit