26 mei.- Hoe denken ouders op opvoeding en alcohol? En waar lopen zij tegenaan? Dat zijn enkele vragen in het GGD-onderzoek, waar ouders van 12- tot en met 18-jarigen uit ‘t Gooi aan kunnen meedoen. Met de resultaten van de korte online vragenlijst wil GGD de voorlichting beter laten aansluiten op ouders hun behoeften.
Met het ouderonderzoek onderzoekt GGD Gooi en Vechtstreek hoe ouders denken over opvoeding en alcohol, en waar zij tegenaan lopen. Daarnaast worden er in deze editie van het ouderonderzoek ook enkele vragen gesteld over opvoeding en roken/vapen en softdrugs. Dit onderzoek vindt elke drie jaar in de regio plaats.
Anoniem
Tot en met 9 juni kunnen ouders van 12- tot en met 18-jarigen uit de regio ‘t Gooi en de Vechtstreek deelnemen aan het onderzoek via www.ggdgv.nl/ouderonderzoek. Meedoen duurt ongeveer tien minuten en is anoniem.
Het ouderonderzoek is onderdeel van een langdurige integrale aanpak om alcoholgebruik onder jongeren in ‘t Gooi en de Vechtstreek terug te dringen. Deze aanpak bestaat onder andere uit voorlichting aan ouders, docenten en andere professionals, de regionale campagne Hier FIX je NIX, het programma Helder op school, mysteryshoponderzoek en toezicht op de naleving van de NIX18-regels bij alcoholverstrekkers.
Eind mei publiceert GGD Gooi en Vechtstreek de cijfers van de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023. Deze nieuwe cijfers geven inzicht in de gezondheid van onze jeugd, onder meer op het gebied van alcohol, roken en vapen en (soft)drugs. De resultaten van de Gezondheidsmonitor Jeugd en het Ouderonderzoek moeten samen een actueel inzicht bieden in het middelengebruik onder jongeren in de regio en hoe hun ouders hierin staan. Dit vormt de basis voor planvorming en brengt focus aan in het verder ontwikkelen van voorlichting en activiteiten. Bron: BEL Nieuws