18 febr.- Als filosoof vraagt Marjan Slob, Denker des Vaderlands, zich constant af wanneer wij mensen nu eigenlijk een ‘goed’ leven leiden. Volgens haar vereist dit: zorgdragen voor de wereld om je heen én aandacht besteden aan je binnenwereld. ‘In de publieke ruimte is het vermijden van wreedheid het belangrijkste. Oog hebben voor de medemenselijkheid van een ander is hier het devies’, aldus Marjan.
Op woensdag 26 februari zet zij in een lezing in de Johanneskerk Innerlijke Vrijheid centraal.
Marjan Slob mag de eretitel Denker des Vaderlands twee jaar lang dragen. Als richtinggevend motto voor haar termijn heeft zij gekozen voor ‘ruim denken’.
Marjan studeerde filosofie in Utrecht en heeft een lange staat van dienst als schrijver-onderzoeker voor nationale kennisinstituten.
Zij publiceert in tal van tijdschriften en kranten en op 30 december stond een uitgebreid interview met haar in Trouw. Marjan schreef prijswinnend vrij werk waaronder Hersenbeest: filosoferen over het brein en de menselijke geest (2016), De lege hemel: over eenzaamheid (2020) en Door de bomen het huis: onderzoek hoe bouwen met hout kan uitgroeien tot een verbindend ideaal (2022).
Datum, tijd en plaats: woensdag 26 februari van 19.30 – 21.00 uur in de Johanneskerk aan de Naarderstraat in het hart van Laren. Bij binnenkomst koffie of thee. Na afloop een glas bij nabespreking en ontmoeting. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de kosten is zeer welkom. Dat kan bij de uitgang in de collecteschaal of met een pinpas.
Deze lezing maakt deel uit van het Winterprogramma 2024-2025 van de Protestantse Gemeente Laren- Eemnes (PGLE).