Verse friet van de nieuwe Frietboutique Beo (met satesaus) is fenomenaal, een dikke 9!
23 jan – Als nazaat uit een (half) Belgisch frietbakkersgeslacht mag ik iets vinden van de vers gesneden patat met schil van de gisteren geopende De Frietboutique BEO in de voormalige legendarische BEO. Als jonge student stond ik meer dan me lief was achter de frituur (Belgisch voor frietpan) in het restaurant van mijn ouders en perste ik handmatig duizenden kilo’s vers geschilde aardappels door een professionele frietsnijder.
De verse patat van de nieuwe BEO-boutique die met schil gefrituurd wordt in ‘schoon’ vers frituurvet is werkelijk onovertroffen! Heerlijk krokant van buiten, lichtjes aangebruind en lekker zacht, smeuïg en perfect gaar van binnen én uitsluitend uitgeserveerd in een typisch Belgische papieren puntzak. Ietsjes te veel zout, jammer, anders was het cijfer een 10+ geweest. Dus geen plastic bakjes meer en ook (nog) geen exotische varianten op de kaart zoals: patat Chili cheese of Samurai (mayo met sambal) of met pulled chicken en cheddar cheese of een vega variant. De smaakvolle smeuïge satesaus in een apart bakje was ook heerlijk juist met de patat en dat beloofd veel goeds voor het volgende guilty pleasure momentje, dan zeker een stokje met warm vlees en satesaus, dat nog steeds op de kaart staat net als bijna alle traditionele snacks van de ‘oude’ BEO. Gewoon zelf een keer proberen.
De beide vriendelijke gastvrije nieuwe eigenaressen, Sammy en Pebbles, stonden vanmiddag zelf achter de frituurpannen. De nieuwe BEO is nog opzoek naar personeel, bij voorkeur leuke meiden, aldus één van de nieuwe BEO-dames.
Bron: PSMM