17 febr.- De 51-jarige Larense die verdacht wordt van fraude en het vervalsen van zorgdocumenten bij twee thuiszorgorganisaties in Huizen en Blaricum en bij een Utrechts gezondheidscentrum, moet als het aan het Openbaar Ministerie twintig maanden de cel in en een geldboete betalen van 20.000 euro.
De Larense zou naast de zorgfraude zich ook hebben voorgedaan als huisarts en 23.000 euro aan coronabonus voor verpleegkundig personeel in eigen zak hebben gestoken.
Ongeschoold diagnoses stellen
Vorige week diende het strafproces tegen de vrouw die gelijk bij aanvang wees op haar onschuld. “Ik ben niet zo’n iemand”, aldus de verdachte doelend op de beschuldigingen. Integendeel, zij had juist haar droom willen waar maken, zorg toegankelijker te maken voor laaggeletterden en anderstaligen. Die droom begon in 2016 toen zij een bestaande huisartsenpraktijk in Utrecht overnam en omtoverde tot gezondheidscentrum Medimel.
Tot mei 2018 kon de Larense als directrice daar haar gang gaan, totdat twee huisartsen aan de bel trokken. De zorg was een puinhoop, maar het meest kwalijke was dat de Larense zich voordeed als huisarts. Ongeschoold stelde ze diagnoses, verwees ze door naar specialisten en schreef ze recepten uit. Ook merkten de huisartsen dat na hun vertrek hun zorgcodes nog werden gebruikt om er facturen mee te declareren bij de zorgverzekeraars.
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd startte een onderzoek en een paar maanden later in november 2018 werd het gezondheidscentrum failliet verklaard. De Larense beweerde bij hoog en bij laag zich nooit te hebben voorgedaan als huisarts. De beschuldiging dat zij in die periode ook een huisarts had omgekocht om in haar voordeel te verklaren, wees ze naar het land der fabelen. Bron: BEL Nieuws